Με ευχές για υγεία και μια καλή χρονιά, πραγματοποιήθηκε στις 15-01-2020 η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας του Δήμου Ιωαννιτών.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, η αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Χριστίνα Κωτσαντή, η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, δημοτικοί σύμβουλοι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ζωγράφειου, και όλοι οι παρευρισκόμενοι, ευχήθηκαν στους τρόφιμους για το νέο έτος σε μια όμορφη εκδήλωση που συνοδεύτηκε από εορταστικό γεύμα, κέφι και χορό.
Η κοπή της πίτας έγινε από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων και Πρόεδρο του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας, Μωυσή Ελισάφ:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσά σας, σ’ αυτή τη ζεστή γιορτή για το νέο χρόνο. Είμαι εδώ όχι για λόγους τυπικούς αλλά για ουσιαστικούς. Για να ανταποδώσουμε τα ελάχιστα σε όλους εσάς που προσφέρατε πολλά, σε δύσκολες εποχές και σε δύσκολα χρόνια. Η συμπεριφορά μας προς τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας αποτυπώνει τον πολιτισμό μας. Ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας συμπληρώνει δέκα χρόνια παρουσίας και λειτουργίας. Θεωρώ ότι αποτελεί ένα υπόδειγμα λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών. Και θέλω με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω το προσωπικό του Δήμου που βρίσκεται εδώ και δίνει τον καλύτερό του εαυτό του αλλά και την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων που βοηθά και στηρίζει την λειτουργία του. Ο Ζωγράφειος Οίκος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο παρέχοντας φροντίδα και ζεστασιά σε όσους έχουν αυτή την ανάγκη. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η περαιτέρω ανάπτυξή του και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε βρει τον τρόπο που θα το κάνουμε.
Στο χώρο μας στήθηκε μια μικρή γιορτή με παραδοσιακή μουσική και εδέσματα που προσέφερε το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων, τον διευθυντή του οποίου Μιχάλη Αλεξίου, ευχαρίστησε ο Δήμαρχος.

Φωτογραφικό υλικό